Skip to main content

Palvelut

Kuusankosken Ykkösapteekissa palvelevat koulutetut farmaseutit

Reseptien suoratoimitus

Apteekkimme tiloissa on rauhallisia reseptilääkkeiden suoratoimituspisteitä, joissa voit keskustella lääkehoidostasi kahden kesken farmaseutin tai proviisorin kanssa.

Suurten lääkekustannusten seuranta

Apteekkimme auttaa lääkekustannusten seurannassa ja Kela –korvauksissa. Lue lisää »

Lääkkeenvalmistus

Vaalimme apteekissa edelleen myös perinteistä lääkkeenvalmistustaitoa. Apteekin omassa erityisesti lääkkeenvalmistukseen tarkoitetussa tilassa tehdään esimerkiksi liuoksia, voiteita ja lääkejauheita.

Lääkkeilläsi voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen käyttämäsi muiden lääkkeiden kanssa. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä.

Apteekillamme on käytössä yhteisvaikutusohjelma, jolla asiakkaan lääkitystä voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset, asiakkaan lääkeaineyliherkkyydet ja allergiat.

Keskittämällä lääkeostoksesi Ykkösapteekkiin, varmistat lääkityksesi turvallisuuden.

Kysy meiltä neuvoa myös silloin kun hankit reseptivapaita tuotteita. Riittävä tieto takaa lääkityksen turvallisuuden. On tärkeää, että itse tiedät mihin vaivaan syöt lääkkeitä ja miten ne vaikuttavat.

Jos et ole varma lääkityksesi turvallisuudesta, kysy meiltä – me neuvomme. Lue lisää»

Vanhat lääkkeet ovat ongelmajätettä

Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä ja vaativat erityiskäsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda lääkejätteesi maksutta apteekkiin. Toimitamme ne edelleen hävitettäväksi asianmukaisella tavalla. Tyhjät insuliiniruiskut voit hävittää kotitalousjätteen mukana.

Lajittele apteekkiin tuotavat lääkejätteet näin:

  • Poista pakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat.
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiivissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksista. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit muovinkeräykseen.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet palautetaan aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaa. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteestä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim tiivisiiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat aina erillään muusta lääkejätteestä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä!